De 7 pijnpunten van de hedendaagse inkomhal

De inrichting van de inkomhal in residenties is in 50 jaar tijd amper veranderd. Ze bestaat uit systemen die niet met elkaar communiceren: aparte brievenbussen, bellentableau, parlofoon aan de muur, veel sleutels en sloten… Het prijskaartje: tussen de 1.000 en 1.500 euro per appartement. En ondanks deze forse investering beantwoordt de inkomhal niet meer aan de noden van bewoners.

1. Veel onderaannemers, veel geld

Op dit moment moet je als projectontwikkelaar verschillende leveranciers en onderaannemers contacteren om alle nodige toestellen in de inkomhal te voorzien. Het projectmanagement van al deze partijen vergt veel tijd en de kosten tikken aan.

2. Analoge en verouderde systemen

Het is geen gemakkelijke opgave om toestellen van verschillende leveranciers uit te kiezen en er een samenhangend geheel van te maken. De vaak verouderde, analoge systemen zijn niet met elkaar geïntegreerd en vergen honderden meters dure bekabeling om maar gewoon de bel te laten gaan. Het resultaat is niet esthetisch, inconsistent en duur.

3. Geen extra comfort

Sommige bellentableaus hebben misschien wel de stap van analoog naar digitaal gezet, maar ze zijn vergeten om de gebruiker centraal te zetten. Ze hebben onoverzichtelijke, kleine LED-schermpjes, en je moet met pijltjes en toetsen gaan zoeken naar de bewoner. Wat doet de bezoeker dus? Die neemt zijn gsm en belt. Veel gemakkelijker. De ontwikkelaar heeft veel geïnvesteerd en de noden van de bewoners zijn niet voldaan.

4. Geen pakjes bij afwezigheid

De brievenbus is niet ‘meegegroeid’ met de e-commerce en kan geen pakjes ontvangen. Bewoners moeten zich dus in allerlei bochten wringen: thuiswerken, later naar kantoor, bij de buren aanbellen… De nood is dus een pakketbus, geen brievenbus. En liefst van al willen ze hun miskopen ook van thuis uit kunnen retourneren.

5. Bewoners weten niet wie langskomt wanneer ze er niet zijn

Mensen zijn het gewoon om altijd en overal geconnecteerd te zijn. Dat betekent ook dat bewoners willen weten wie er voor de deur staat als ze niet thuis zijn. De huidige inkomhal heeft deze boodschap nog niet echt begrepen.

6. De poetshulp of technieker kan niet binnen

Iedereen heeft al ervaren hoe frustrerend het is als de technieker of poetshulp niet binnen kan. En het is zeker niet meer van deze tijd. Bewoners verwachten dat ze familie, dienstverleners of bezoekers kunnen binnenlaten. Ook al zijn ze zelf niet thuis.

7. Bewoners zien de bomen niet door het sleutelbos

Appartementsgebouwen werken vaak nog met verschillende sleutels: één voor de voordeur, één voor de brievenbus, één voor de berging… De bewoner moet gaan zoeken naar de juiste sleutel, met zijn handen vol boodschappen. Comfortabel is anders. Wat als de deur nu vanzelf in het slot ging en de bewoner hem met de smartphone kon openen?

De inrichting van de inkomhal kan anders. Al deze pijnpunten worden opgelost door één oplossing. Een geïntegreerde totaaloplossing die leidt tot 25% minder bouwkosten voor u en veel meer wooncomfort voor de bewoners.

Gerelateerd