Waarom een projectontwikkelaar met visie voor Bringme kiest
Meer en meer bedrijven kiezen voor Bringme. Maar ook projectontwikkelaars met visie hebben de weg gevonden tot deze innovatie. Gands is zo'n ontwikkelaar. We vroegen CEO Stéphane Verbeeck naar zijn visie over de toekomst van wonen.
Je kent de Bringme Box misschien al van zijn opvallende verschijning in meer en meer grote bedrijven. Maar ook projectontwikkelaars installeren een Bringme Box. Wist je trouwens al dat de allereerste Box in een appartementsgebouw staat? De Leuvense wijk Tweewaters in de 'Balk van Beel' is ondertussen namelijk ook uitgerust met de box.
Vandaag hebben we het over een ander bijzonder project, in Antwerpen: de nieuwe residentie Melopee. We gingen op bezoek bij de projectontwikkelaar Gands en vroegen CEO Stéphane Verbeeck naar zijn visie over de toekomst van wonen.
Ontwikkelaar met toegevoegde waarde
Verbeeck beschrijft zijn bedrijf als 'klassieke ontwikkelaar van residentieel vastgoed met toegevoegde waarde' en zit zelf sinds 2003 in de ontwikkeling van vastgoed. De affiniteit met stedelijk vastgoed is hem met de paplepel ingegeven, aangezien zijn grootvader aannemer en zijn vader aannemer-ontwikkelaar was. Bovendien heeft zijn jarenlange ervaring in een facilitair bedrijf ervoor gezorgd dat hij veel bagage en kennis heeft om in te zetten bij zijn nieuwe projecten. Vandaag focust Gands zich op 3 niches: ouderenzorg, jongeren en high end residentieel vastgoed. Bij elk segment staat het aanbieden van 'net dat ietsje meer' centraal: een hoge afwerking en extra diensten zijn cruciaal.
Verschuiving in wonen
Stéphane Verbeeck volgt de evolutie in woonvormen zorgvuldig op en speelt hierop in met zijn projecten: “De aangroei van steden wordt steeds belangrijker: Antwerpen kende 24% aangroei op 10 jaar tijd en heeft steeds meer te bieden na investeringen in het openbaar domein. Ook steden als Leuven en Gent hebben inspanningen gedaan om de mensen een gevoel van geluk te geven bij de beleving van hun stad. Dit groeiend belang van emotie en gevoel bij het stedelijk wonen noem ik 'emocratie'."
Is wonen niet bijzonder duur geworden? “Vooral jongeren hebben het inderdaad moeilijk om te investeren in steden. Daarom gaan ze veel meer openstaan om zaken te delen, zoals wagens, kantoren, tuinen of wasmachines. Ze hunkeren niet meer naar iets dat puur van zichzelf is, maar zijn tevreden zolang ze het kunnen gebruiken, en dus delen. Deze trend, de deeleconomie, is onomkeerbaar en zal vooral stedelijk doorbreken. De jongeren zijn de leadgeneratie geworden en zullen deze invloed doordrukken."
De deeleconomie
Typisch aan Bringme is dat je een vak in de box enkel gebruikt op het moment dat je het nodig hebt. Niemand heeft een vak dat enkel en alleen van hemzelf is. Laat dat nu net de definitie van de deeleconomie zijn. We vroegen Stéphane op welke manieren Bringme past binnen zijn projecten.
“Ik denk dat wij zoals altijd op zoek waren naar het geven van een toegevoegde waarde aan het gebouw. Naast een mooi kunstwerk, camerabeveiliging en een update van domotica, zochten we nog naar iets anders. Zo zijn we bij Bringme uitgekomen - net op tijd, want we zijn denk ik één van de eerste ontwikkelaars die Bringme gaan gebruiken in residentieel vastgoed. Bij één van onze projecten, YUST - Young Urban Style - gaan we eigenlijk nog een stap verder, want we gaan het hier gebruiken voor een gemeenschap van een hele buurt. We gaan meerdere boxen naast elkaar zetten voor meer dan 5000 gebruikers. De bewoners moeten daar niet voor betalen. Zij zullen met een speciale code het lokaal waar de boxen staan kunnen openen en hun pakjes kunnen ophalen."
Delen bij Melopee
Het Yust-project is volop in ontwikkeling. Maar het Melopee-project is nu al klaar, en ook hier is de Bringme Box mooi geïntegreerd. Minder dan een jaar gelden was dit niet meer dan een braakliggend stuk grond op het Eilandje. Nu staat er een prachtig afgewerkt residentieel gebouw met 36 appartementen. Architectenbureau Crepain-Binst leverde prachtig werk en integreerde niet alleen een klassieke brievenbus voor elk appartement, maar ook een Bringme Box met 26 vakken. Verbeeck biedt de Bringme Box aan als extra service voor de inwoners van zijn residentie. En de formule lijkt te werken, want bij oplevering waren alle appartementen reeds verkocht.
Klaar voor de toekomst van retail
Verbeeck is niet enkel bezig met vastgoed. Als voorzitter van VOKA Antwerpen is hij erg begaan met de handel in Antwerpen. Volgens hem zal 1 op 3 handelaars in stad Antwerpen niet lang meer bestaan.
“De digitale revolutie van bestellen en afleveren op het internet wordt zo belangrijk dat handelaars die zichzelf niet heruitvinden het niet gaan halen. Wie zal overleven? De handelaar die een emotioneel concept brengt, een beleving. Dit zal gelden voor elke sector in retail: het model van Zara bijvoorbeeld zal over 3 à 4 jaar helemaal anders zijn. Je zal een jurkje kiezen, scannen met een kaart en daar achterlaten. Voor je thuis bent, zal het aan huis geleverd worden omdat ze een logistiek centrum hebben nabij de stad. Zo zal het ook in de Bringme Box geleverd kunnen worden. Wij geloven heel erg in het verhaal van Bringme, omdat het veel toepassingen heeft en een oplossing is voor mobiliteitsproblemen en leveringstijden."
We kunnen Stéphane alleen maar gelijk geven. De toekomst is digitaal en elke handelaar zal de sprong moeten wagen om ook lokaal de klanten op een hedendaagse - vooral digitale - manier te kunnen servicen.